Založ si blog

Magistrát všemocný

Mnohým ľuďom sa už stalo, že sused pristavoval, rekonštruoval alebo staval. Časť z týchto ľudí pozná ten pocit bezmocnosti, keď sused je neohľaduplný a obmedzuje ich konfort bývania nad prijateľnú mieru. Ale čo ak je majiteľ susedného pozemku mesto. Svojvoľne stavia, žiada od vás aby ste si nechali znehodnotiť fasádu aby vám do nej osadili skriňu.

Pri prechádzkou mestom takéto riešenia často vídať. Väčšine ľudí vyhovuje nechať si osadiť elektrickú skriňu do steny. Často im postačuje argument, že skriňa je nehorľavá. Pravdou však je, že takéto skrine sú ťažko horľavé. Dôkazov je aj v novinách dosť. Však si stačí dať trošku námahy a človek nájde nejednú fotografiu požiaru domu od takejto skrine. Nedaj bože aby ste mali takú smolu ako má suseda. Namontujú vám elektrickú skriňu pod plynovú.

Ak sa človek začne brániť obavami o svoj majetok, len s nevôľov mesto skriňu odsadí. V zmysle schválených postupov má mesto Košice schválené stavebným úradom v dokumentácii, že v prípade nesúhlasu vlastníka nehnuteľnosti musí odsadiť skriňu 1,5 metra od nehnuteľnosti. Smutné je už to, že mesto spadá pod kontrolu svojho podriadeného orgánu. Defakto kotroluje svojho nadriadeného. A tak mesto v rozpore s technickou dokumentáciou može skriňu osadiť ku domu. Oficiálny záznam o nesúhlase je zapísaný v stavebnom denníku. Pri vykonávaní zápisu bola skriňa osadená v súlade s technickou dokumentáciou a tak bola na kraji chodníka. To však mestu nevyhovovalo a tak v čase, keď sa predpokladalo že majiteľ nemá nikoho doma, začali skriňu demontovať a premiestnovať. A tak všemocný magistrát mesta Košice ako úlisný had, alebo modernejšie pomenovanie Procházka, zbabelo porušil práva vlastníka. Celé to zavŕšil tým, že ešte v ten deň rýchlo zaasfaltoval chodník. O dva domy ďalej dokonca ani nedal šancu majiteľke vybrať skriňu z fasády na chodník.

Argumenty o bezpečnosti majetku neboli akceptované s argumentom, že je skriňa nehorľavá. Ako už bolo spomenuté, nie je. Pri poukázaní na porušenie technickej dokumentácie schválených poznamenal stavebný úrad, že sa jedná o miernu úpravu v súlade s projektom.  projekt samozrejme neplatí ten čo bol schválený. Pri pokuse o získanie dokumentov podľa, ktorých stavba prebieha sa magistrát aj stavebný úrad bránia všetkými prostriedkami. Veľmi radi človeka vylučujú zo stavebného konania. Majiteľ susednej nehnuteľnosti, majiteľ nehnuteľnosti kde sa prekopával kábel, majiteľ domu do ktorého sa sekalo. Ani jeden z argumentov, ktorý je zahrnutý v stavebnom zákone a zákone o správnom konaní nebol a ani nieje akceptovaný. Jediné čo človek má z domáhania sa svojich práv je hŕba papierov s protichodnými tvrdeniami od mesta Košice a stavebného úradu.

Ako už magistrát mesta Košice dokázal, nejedná v záujme obyvateľov mesta. Najväčším dokazom je predraźená, nekvalitná a nezmyselne dlhá rekonštrukcia elektrickových kolají. V tejto svojvôli pokračuje aj pri dalších stavbách. Presadzuje svoje názory, upravuje si podmienky stavby podľa vlastnej vôle a zastrašuje občanov, ktorí sa snažia domocť svojich práv.

Rozprávka so zlým začiatkom

16.03.2016

Ťažko je veriť, že by sa lídri politických strán, ktoré vyhrali voľby dohodli pred voľbami. Možné je, že rokovania začali s ohlásením predbežných výsledkov. Preto je podivné, že veľký bojovník za práva občanov a menšín zahodil svoj meč do diaľav a vrhol sa okolo krku svojmu „nepriateľovi“. To, že sa priplazil slizký had hľadajúci teplo a pochopenie [...]

Občan ako handra

13.03.2016

Stalo sa to, čo je v slovenskej politike viac menej už kultúrou politických strán. Volič, ktorý plný nádejí a očakávaní prišiel k volebnej urne a odovzdal svoj hlas dostal facku. Dostal facku od politikov a politických strán, ktorým dôveroval. Tieto voľby ukázali jednú podstatnú vec. Ľudia dostali chuť vstať a zbaviť sa jarma, ktoré ich ťažilo a zašlapávalo [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4645x
Priemerná čítanosť článkov: 1548x

Autor blogu

Kategórie

Archív