Založ si blog

Rozprávka so zlým začiatkom

Ťažko je veriť, že by sa lídri politických strán, ktoré vyhrali voľby dohodli pred voľbami. Možné je, že rokovania začali s ohlásením predbežných výsledkov. Preto je podivné, že veľký bojovník za práva občanov a menšín zahodil svoj meč do diaľav a vrhol sa okolo krku svojmu „nepriateľovi“. To, že sa priplazil slizký had hľadajúci teplo a pochopenie je prirodzené. Je možne, že nášho bohatiera do bodavého náručia súdruha Fica dohnalo nepochopenie prenasledovaného Igorka. Igorko totiž nepoznal zatiaľ útulnú a milujúcu koalíciu, ktorá by ho podporila v jeho cieľoch a úsilí. V jednej síce adoptovaný bol, tam však dosť lásky nepociťoval. Ešte aj pred voľbami k nemu chodili prisluhovači súdruha a šacovali mu povalu. Asi preto, že mu nevydržala tak dlho ako očakával. A tak zahorknutý kopal okolo seba a rozdával rozumy o tom ako náš „udatný“ a hrdý bohatier sa pridá pod vplyvom zlého mamona na stranu súdruha.

Pre nás zo zatiaľ ťažko pochopiteľných príčin bohatier podľahol. Predal svoju dušu a česť zradnému súdruhovi, azda vo viere zastavenia zla a všemocnej korupcie v našom kraji. Zavrel sa so zapredancami vo vysokej veži, kde dlhé dni tvrdo a vytrvalo zápasil  za lepší zajtrajšok. Pod heslom: “ Konám čo je správne!“ rokoval v kruhu zapredancov. Družina, ktorá nasledovala bohatiera, ale aj tá čo verila slizkému hadovi ostala omámená. Sľúbili im boj proti súdruhovi a výsledok sa nedostavil  ba naopak. Všemožne sa bohatier snažil upokojiť družinu, že on svoj boj nevzdá a vybojuje pokoj pre nich pokoj a mier. „Vari mi neveríte? Ja čo som pre vás bojoval tolké roky?!“ volal bohatier na družinu. Ľudia z bohatierovej družiny však neboli ochotný trpieť takúto krivdu, ktorá bola na nich spáchaná. Úlisný had sa radšej privinul na súdruha a tíško sa tváril, že tie hlasy sú len v jeho hlave a neexistujú. Bohatiera opustil aj najvernejší vazal v snahe získať si dôveru bohatierovej sklamanej družiny a do budúcna zaujať miesto bohatiera v družine. Aj v hadovej družine sa objavili ľudia, ktorí boli nespokojní a opúšťali skupinu.

Po dlhých hodinách vo veži, kde zapredal bohatier svoju dušu za omrvinky s pocitom, že s jeho percentami veľa vyskakovať nemôže, bol len klam súdruha. Bohatier zaslepený mamonom si neuvedomil, že sila súdruha je v slepom nasledovaní jednotlivých členov spoločenstva zapredaných. To si však nikto z nich priamo neuvedomoval a tak ako zahodili charakter a hrdosť , samozrejme okrem poskoka Andreja, ktorý bol presvedčený, že súdruh je ten pravý. Tak zo strachu úradníckej vlády americko-slovenského prezidenta sa spojili bezcharakterní v jeden pomerne nestabilný spolok. Ten však v prípade nestability naženie preferencie malému zúrivému vodcovi zákerných škriatkov, ktorý čaká na vhodnú chvílu a túži sa zmocniť dostatočného mandátu, aby raz mohol šíriť svoje skazené posolstvo do celej krajiny. Tento trol, potešený úspechom zo získania mandátu a zároveň pohoršený ignoráciou ostatných začal poukazovať na vážne nedostatky. Zlosť si vybíjal na potulných umelcoch, ktorí nešírili posolstvo o utláčaní nevhodných.

Vyzerá to na rozprávku so smutným koncom. V prípade či „stabilná“ vláda vydrží alebo padne. A tak je len na nás ako príbeh bude pokračovať. Nesmieme strácať obozretnosť a sledovať čo sa bude v najbližších dňoch diať. Demotivácia zo zrady politikov nesmie byť to čo nás usadí doma. Nesúhlas je nutné dávať najavo verejne. Či už na sociálnych sieťach alebo v uliciach ak sa deje akcia, s ktorou súhlasíme. Ukážme spolu  politikom, že ak chcú znepriemňovať, životy nám vieme im to vrátiť.

Magistrát všemocný

14.03.2016

Mnohým ľuďom sa už stalo, že sused pristavoval, rekonštruoval alebo staval. Časť z týchto ľudí pozná ten pocit bezmocnosti, keď sused je neohľaduplný a obmedzuje ich konfort bývania nad prijateľnú mieru. Ale čo ak je majiteľ susedného pozemku mesto. Svojvoľne stavia, žiada od vás aby ste si nechali znehodnotiť fasádu aby vám do nej osadili skriňu. Pri prechádzkou [...]

Občan ako handra

13.03.2016

Stalo sa to, čo je v slovenskej politike viac menej už kultúrou politických strán. Volič, ktorý plný nádejí a očakávaní prišiel k volebnej urne a odovzdal svoj hlas dostal facku. Dostal facku od politikov a politických strán, ktorým dôveroval. Tieto voľby ukázali jednú podstatnú vec. Ľudia dostali chuť vstať a zbaviť sa jarma, ktoré ich ťažilo a zašlapávalo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4639x
Priemerná čítanosť článkov: 1546x

Autor blogu

Kategórie

Archív